(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Honzovské buchty - jako z pohádky
Potřebné ingredience
60 dkg polohrubé mouky, 1 kostka droždí, 20 dkg rozpuštěného másla (necháme si tak 1/4 až 1/5 na pomazávání), 5 lžic cukru, 350 ml mléka, 2 vejce + 1 žloutek, slabou lžičku soli, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, 2 lžičky citronové kůry.
Postup přípravy
Připravíme si kvásek - do 1/2 hrnku vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme 2 lžíce cukru a hrst mouky a necháme vyběhnout. Kvásek přidáme ke zbylé mouce, přidáme vejce, zbývající cukr, sůl, máslo, lžíci rumu, citronovou kůru a vanilkový cukr a uhněteme těstíčko - dokud se nelepí na stěny. Necháme v teple cca 1 hodinku kynout. Pak z mísy lžící udlabáváme kousky a plníme je tvarohovou, makovou či povidlovou náplní - klademe na vymazaný pekáč a každou zvlášť ještě hodně potřeme máslem. Necháme ještě 1/4 hodinky kynout a pečeme při 180 st. asi 3/4 hodiny do zlatova. Upečené pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
15. 11. 2009, 20:56
ERMÍNA
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:39
vypadá to dobře,jen nechápu ten rum v přísadách ho máte,ale v postupu už ne a ten vanilkovej cukr taky ne to přijde do těsta,či kam
Sebesta
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:49
@ERMÍNA
Jo, do těsta, omlouvám se, zapomněla jsem to napsat do postupu, ale už jsem to napravila... to jsou jen takové vylepšennosti pro vůni a tak
ERMÍNA
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:55
@Sebesta
moc díky,určitě je vyzkouším
Sebesta
(upraveno)
16. 11. 2009, 10:41
@ERMÍNA
Tak ať se povedou
žingi
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:41
@ERMÍNA
rum a vanilkáč se dává do tvarohu,nečetla jsem recept co tu je,ale do těsta se nedává
Sebesta
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:43
@žingi
No já ho do toho těsta dávám, je takové voňavější
žingi
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:45
@Sebesta
jen ta kůra by tam měla přijít ale já si vždy koupím citron a zapomenu nastrouhat.Naposled,když jsem dělala kynuté,jsem si ho dokonce i umyla a stejně zapoměla nestrouhat
Sebesta
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:46
@žingi
No já většinou taky - proto jsem na to i při tom psaní receptu - z hlavy - zapomněla taky
Sebesta
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:40
@ERMÍNA
Jéééžiš, no vidíte, hned to napravím.... omlouvám se.
domula
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:28
Tak jsem se v tom receptu pěkně zamotala. Připravovala jsem podle postupu přípravy. Pak jsem si všimla, že v přísadách je ještě rum, kůra a vanilkáč, což není v postupu, takže jsem to tam nedala. Já bych si těsto leží u dna a bude zralé tak na hod do dálky. Takž i nadále s kynutým těstem nekamarádím.
ERMÍNA
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:57
@domula
neměla jste studené kvasnice a měla jste dobře propracované těsto?
žingi
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:34
@domula
to ale nevadí,já teda nikdy do kyn.těsta tyto věci nedávám http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=16965&user=34593
domula
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:46
@žingi
No ale celé je to nějaké ztuhlé a zdrclé Já se to prostě nenaučím. Upeču cokoliv a jak jsou tam kvasnice....
žingi
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:48
@domula
jsem si říkala taky,ale jednou jsem to zkusila kynuté peču teprve asi4roky taky jsem neměla odvahu dřív a všešel vám pěkně kvásek,když to máte takové
Sebesta
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:47
@domula
A jaké jste měla kvasnice?
domula
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:28
Tak jsem se v tom receptu pěkně zamotala. Připravovala jsem podle postupu přípravy. Pak jsem si všimla, že v přísadách je ještě rum, kůra a vanilkáč, což není v postupu, takže jsem to tam nedala. Já bych si těsto leží u dna a bude zralé tak na hod do dálky. Takž i nadále s kynutým těstem nekamarádím.
domula
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:28
Tak jsem se v tom receptu pěkně zamotala. Připravovala jsem podle postupu přípravy. Pak jsem si všimla, že v přísadách je ještě rum, kůra a vanilkáč, což není v postupu, takže jsem to tam nedala. Já bych si těsto leží u dna a bude zralé tak na hod do dálky. Takž i nadále s kynutým těstem nekamarádím.
Sebesta
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:45
@domula
Jejda, to mě mrzí, nezlobte se.... ale jinak vůbec nevadí, že jste to tam nedala, to jsou jen takové přísady pro vůni a lepší chuť, na konzistenci těsta a jeho vzejití nemají žádný vliv - kvásek vám vzešel dobře?
domula
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:48
@Sebesta
Kvásek vždycky zvládnu, ale jak začnu mordovat to těsto, tak je konec. To mi nenakyne ani kupovaný Asi mě to nemá rádo, či co
Sebesta
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:52
@domula
No jen to pořádně prohňácejte a nechte pak v teplíčku - ideálně k topení a přikrýt utěrkou... a ono to určo půjde, nebojte
žingi
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:49
@domula
to chce jen hňousat a hňousat až se těsto nelepí na mísu a vařechu
domula
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:52
@žingi
Myslím, že budu raději jezdit na buchty k Vám
žingi
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:56
@domula
tak někdy dojeďte,upečeme spolu a pak uvidíte,že to nic není
calexaci
(upraveno)
14. 11. 2009, 21:14
Jsou naprosto dokonalé jen je
Sebesta
(upraveno)
14. 11. 2009, 22:21
@calexaci
Děkujuuu